Itt az újabb miniszterelnöki megbízott: Bedros Róbert felel majd a szuperkórházért

Miniszterelnöki megbízott irányítja és koordinálja a jövőben a dél-budai centrumkórház építését; a feladattal Bedros Róbertet, az újbudai Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatóját bízták meg - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a Szent Imre kórházban tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Az MTI beszámolója szerint Balog Zoltán közölte, Bedros Róbert az Egészséges Budapest Program dél-budai centrumkórházának beruházásával kapcsolatban tájékoztatja majd Orbán Viktor miniszterelnököt, feladata lesz továbbá, hogy az új intézmény létrejöttével összefüggő koordinációs és egyeztetési feladatokat ellássa.

A 100 milliárd forintot meghaladó zöldmezős beruházással - a XI. kerületi Dobogó területén - elkészülő ezerágyas új kórház több mint egymillió ember ellátását biztosítja majd, a Dél-Budán élők mellett ellátja az agglomerációban lakók egy részét, például a Törökbálinton, Érden, Budaörsön és Pátyon élőket. 

Egy népes családi vállalkozás irányítja Magyarországot

Az apa áll a kasszánál, mert az nem csupán bizalmi feladat, hanem komoly, rutinos figyelmet is igényel. A család többi tagja megoszlik a raktározás-pakolás és adminisztrációs feladatok elvégzésénél, a gyermekek pedig este besegítenek a takarításban. Ha valaki megházasodik, az új családtagnak is találnak valami feladatot, legfeljebb ő cseréli ki a villanykörtéket.