Az önkormányzat figyelmébe: egy jobbikos képviselő venné meg a székeket egy miskolci óvodába

A fideszes önkormányzat helyett.

Mint arról az Alfahír is beszámolt, Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője és a párt országos szóvivője tett közzé egy fotót arról a papírról, amin az egyik helyi óvoda vezetése a szülőket kéri, vegyenek székeket a gyermekeik alá.

„Ez nem szárnyalás, hanem csőd. Most komolyan, miniszterelnök úr! Az épülő stadionokból nem lehetne pár széket áthozni az ovikba? Én is szurkoló vagyok, de Isten bizony szívesen állok, hogy az ovisok leülhessenek” - fogalmazott akkor Jakab Péter.

A jobbikos képviselő most újra jelentkezett: azt írta, a miskolci önkormányzattól mind a mai napig semmilyen hivatalos választ nem kapott arról, hogyan fordulhat elő az, hogy Miskolcon egy óvoda kénytelen a szülőkhöz fordulni, kérve, aki tud, vegyen a saját gyerekének új széket, mert a régiek már balesetveszélyesek.

„Ezért a mai napon már nem a rózsaszín ködben úszó városvezetésnek, hanem a valóságot talán jobban átlátó óvodavezetőnek írtam levelet, felajánlva 30 darab új szék megvásárlását. Őszintén remélem, egy Fidesz uralta városban nem bűn egy jobbikos segítségét elfogadni a gyerekek érdekében.”

- fogalmazott Jakab Péter előre felvetítve a NER egyik legszomorúbb kockázatát és mellékhatását, a politikai leszámolástól való félelmet.