Újabb lemorzsolódás a szétesőben levő MSZP-ben

A várpalotai elnökük mondott le és lépett ki a pártból.

Ma tartott rendkívüli testületi ülést a várpalotai képviselő-testület, melynek végén az MSZP színeiben politizáló Falussy Sándor meglepő bejelentést tett. Jelezte a testületi tagjainak, hogy a mai nappal kilép az MSZP-ből, és lemond a párt helyi vezetéséről – számol be az esetről a Pahir. Döntését nem indokolta meg, de jelezte, mandátumáról nem kíván majd lemondani – ismerteti a helyi portál.

Galambos István, a Jobbik várpalotai képviselője kérdésünkre megerősítette a portál értesülését. A néppárti politikus hozzátette, az országos tendencia helyi szinten is megmutatkozik: az egymással marakodó baloldal képtelen megegyezni, így annak, aki le akarja váltani a korrupt Fidesz-kormányt, csak a Jobbik marad az egyetlen valós alternatíva.

Fordulat: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, összeomlás az MSZP-ben

Mint ismeretes, Botka László ma Vona Gáborral vitázott volna az RTL Klubon, ahol sokan eldönthették volna, kit tartanak Orbán Viktor kihívójának. A kérdés ezzel vita nélkül is eldőlt. A politikus elbukhatott volna harcban is, inkább meglógott a csata elől.Se kint, se bent nem támogatták. A portál úgy tudja, Botka így indokolta döntését, hogy fő célját, "Orbán Viktor bűnös rendszerének leváltását" nem támogatták "kint", és"fontos politikusok nem támogatták bent, saját politikai közösségünkben sem".

Várpalotát 1990-től 2006-ig a szocialisták irányították. Amennyiben a pártból most kilépő (MSZP-listán megválasztott) Falussy független képviselőként folytatja, úgy a rendszerváltoztatás óta ez lesz az első alkalom, hogy az egykori szocialista iparváros MSZP-s képviselő nélkül marad.