Németh Szilárd bevadult Demeter Márta látványától - kétszer is

Demeter Mártát két bizottsági ülésről is kizárta a rezsibiztos.

Indoklás nélkül.

Az LMP országgyűlési képviselőjét először a nemzetbiztonsági bizottság zárt üléséről zárta ki a fideszes többség. Demeter Márta, a testület korábbi tagja ugyanis azzal kapcsolatban kérdezte volna a képviselőket, illetőleg a szakszolgálatok vezetőit, hogy a miniszterelnökkel jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja megbukott a terrorelhárítás átvilágításán, miközben éppen magyar állampolgársághoz folyamodott.

Naffa többször megjelent már Orbán Viktor környezetében, és többek között Ghaith Pharaon magyarországi ügyeit is egyengette.

Ki tudja, hány külföldi titkosszolgálat zsarolja Orbánt és környezetét?

Mirkóczki elmondta: lassan egy éve, közpénz milliárdokból zajlik a magyar társadalom agymosása és uszítása az állítólagos Soros-terv kapcsán, és a kormánypárt úgy állítja be a helyzetet, mintha hazánkat sosem látott veszély fenyegetné egyetlen ember részéről.A képviselő szerint ezzel szemben naponta buknak ki olyan, a nemzetbiztonsági kockázat valós fenyegetését is felvető ügyek a Fidesz háza tájáról, melyek valóságtartalma közel sem olyan megkérőjelezhető, mint a Soros-terv léte:

Demeter Márta szerint Naffa bukása azt jelzi, hogy egy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személy sertepertélt a magyar kormányfő köreiben. Portálunkkal közölte, fontos lett volna megtudni, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) jelentette-e ezt a kockázati tényezőt Orbán Viktornak. Amennyiben igen, akkor vajon maga Orbán Viktor írhatta-e felül a terrorelhárítók jelzését?

S ha már szóba került a miniszterelnök személye.

Demeter Márta arra is felhívta a figyelmet, hogy amíg ő rendelkezik C-típusú átvilágítási tanúsítvánnyal, addig például Orbán Viktor nem - ezt Pintér Sándor is elismerte egy írásbeli kérdésére.

Viszont C-típusú átvilágítás híján még a belügyminiszter sem tudott egyéb garanciát adni arra, hogy Orbán Viktor nem zsarolható, ilyenformán nem jelent-e esetleg nemzetbiztonsági kockázatot.

Visszatérve: Németh Szilárd továbbra sem békélt meg: nemsokkal később a Honvédelmi bizottság zárt üléséről is kitiltotta Demeter Mártát - pedig azon frakcióvezetői felhatalmazással vett volna részt.

Az LMP-s politikus szerint ez azért is felháborító, mert a Fidesz ezzel ellehetetleníti a szakszolgálatok biztonsági tevékenységének ellenőrzését.

Másrészt, így azokat a honvédelemmel kapcsolatos pályázatokat sem lehet ellenőrizni, amelyeket kiemelnek a közbeszerzési eljárás hatálya alól.

"Minden pénzt, amit eredetileg az ország védelmére szánnak, azt a honvédségre kell költeni, nem pedig fideszes zsebekben van a helye"

- utalt arra Demeter Márta, hogy a honvédelmi bizottság csütörtökön két ilyen ügyet is tárgyalt – nélküle.