Hiába folyik nyomozás Simonka György ellen, újraválaszthatták a fideszes tisztségre

Ismét megyei elnök lett.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő cégei körül még folyik a nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt, a 444 pedig arról ír, hogy még házkutatást is tartottak nála.

A Parlamentben zűrös ügyei miatt ugyan nem szólalhat fel, de tisztséget továbbra is betölthet a pártban. A Beol.hu ugyanis arról számolt be, hogy Simonkát pénteken újraválasztotta a Fidesz Békés megyei választmánya az elnöki posztra.

A képviselő nem kicsiben játszik, egészen 2030-ig tervez. Facebook-posztjában azt írta, hogy azt szeretné elérni, hogy ekkorra Békés megye minden pontján jó legyen élni.

"Vannak sikereink, eredményeink": Simonka György egyetlen üzlettársa sincs már a rácsok mögött

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis kiengedtek az előzetes letartóztatásból két gyanúsítottat - Simonka György cégtársait -, akit a fideszes politikust is érintő büntetőeljárásban eddig fogva tartottak. A költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárásban eddig 13 személyt gyanúsítottak meg. A közelmúltig ketten voltak előzetesben, ám nemrég lakhelyelhagyási tilalomra módosult a velük szemben alkalmazott kényszerintézkedés - írta a lap.