A kisvállalkozók terhein könnyítene a Jobbik

Egyszerűbb adminisztráció és több pályázati lehetőség.

A párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották: 

  • szakpolitikai intézkedések, 
  • gazdasági könnyítések, 
  • illetve adópolitikai és más kedvezmények. 

Volner János jelezte, hogy elképzeléseiknek csak egy részét ismerteti kedden, a többit későbbi sajtótájékoztatókon mutatják be.
Hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, "a tápláléklánc alján" elhelyezkedő kivitelezők sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz. 

A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a tendereket, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nem csak az építőipari multik és a "kormányközeli nagyvállalkozók" - fogalmazott.

Volner János sajtótájékoztatója (2017.10.31)

A Jobbik a magyar kkv-k érdekében kidolgozott gazdasági tervének ismertetője

A foglalkoztatás adminisztrációját azzal könnyítenék, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthetnék.

A frakcióvezető azt is javasolta, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az ingyenes adatátvitelre. A Jobbik arról is gondoskodna, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működtessen olyan online felületet, amelyen keresztül a vállalkozások eleget tudnak tenni a számlázási kötelezettségeiknek - tette hozzá.

Volner János leszögezte 

"a bérunió a magyar gazdaság megerősítésének terve, a magyar jövő záloga".

Ha nem lesznek megfelelően magasak a munkabérek, akkor az ország ki fog ürülni. A fenti tervet is azért dolgozták ki, hogy a tehetséges fiataloknak ne kelljen külföldön munkát vállalniuk, hanem itthon vállalkozóként is könnyebben boldogulhassanak.