Kósa Lajos miniszterként is Kósa Lajos marad!

Így felügyeli a 3400 milliárd forintot is?

Kósa Lajos vezette korábban a Fidesz-frakcióját, de az mindenki, így a pártvezetés számára is egyértelmű volt, hogy Kósával a kirakatban nem vághatnak bele a választási kampányba, így megkínálták őt egy minisztériummal. Nem is akármelyikkel - ő felel ezentúl a Modern Városok Program 3400 milliárdjának az elköltéséért!

Jó ebédhez szól a Kósa

Gyakran állítja komoly kihívás elé nyilatkozataival az újságírókat és a választókat is Kósa Lajos. A fideszes politikus október elejétől a Modern városok programot felügyelő tárca nélküli miniszter lett, 3400 milliárd forintnyi uniós és hazai forrás felhasználását ellenőrzi, irányítja. Gulyás Gergely számára szép feladat lesz betölteni a parlamenti frakció élén a Kósa távozásával keletkező hatalmas űrt.

Visszatérve: Kész Zoltán írásban fordult a miniszterhez, hogy a Veszprémnek beígért fejlesztésekről érdeklődjön. A független országgyűlési képviselő 13 levelet írt, külön-külön rákérdezve az egyes projektekre: mekkora összeget különítettek el azokra, mikorra várható a megvalósulásuk, készült-e hatástanulmány, és az mennyibe került?

Kósa Lajost viszont nem sikerült sarokba szorítani: egyetlen válaszlevéllel le tudta az egészet.

Mint írta, a meghatározott fejlesztések megvalósítása azóta is folyamatosan zajlik, a becsült összértékük pedig meghaladja a 45 milliárd forintot.

További részleteket viszont nem árult el - de megadta a kozbeszerzes.hu portál elérhetőségét, ahol aztán a képviselő kedvére keresgélhet, illetve felhívta Kész Zoltán figyelmét, hol találhat a Magyar Közlönyben egyéb információkat a projektekről.

A pofátlanság új szintje: így reagált a kormány a letelepedési kötvényekről szóló kérdésekre

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője mini-nemzeti konzultációt tartott a letelepedési kötvényekről: ugyanazt az írásbeli kérdést nyújtotta be a nemzetgazdasági, az igazságügyi, a külgazasági és külügy-, a honvédelmi, a nemzeti fejlesztési, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető, a belügy-, a Miniszterelnökséget vezető, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli, a földművelésügyi, valamint az emberi erőforrások miniszteréhez.

A 10 millió szövetségi kapitány országában szokás mondani a tévé közvetítést figyelve, egy kiadott gólhelyzet után, hogy ezt még én is berúgtam volna.

Bizton állíthatom, erre a miniszteri válaszra én is képes lettem volna - akár részmunkaidőben, mondjuk Kósa Lajos fizetésének 20 százalékáért.