További embereket bocsájt el a szentgotthárdi Opel

Újabb 100 fő körüli leépítésre számítanak.

A lap arról ír, hogy az elemzői várakozások szerint a PSA csoport 2021-2022 végére három európai gyárát is bezárhatja, ebből az egyik a szentgotthárdi Opel üzem lehet.

A gyár sorsa november végén dől majd el, ekkor határoz az új francia tulajdonos arról, hogy lesznek-e megrendelései az üzemnek a következő években.

A bezárási szándék hírét erősíti, hogy október 21-án körülbelül 100 kölcsönzött munkaerőtől vált meg a cég, és a lap egy hozzájuk érkező levélből, mely az üzem egyik dolgozójától származik, tudni véli, hogy decemberig bezáróan újabb 100-120 kölcsönzött munkaerőt bocsájt el a vállalat. A munkásokat a WHC Consulting Kft. munkaerő-kölcsönzőhöz küldik vissza.

A szentgotthárdi jobbikos országgyűlési képviselő, Bana Tibor már korábban is érdeklődött a Parlamentben a gyár jövőjéről, de a kormány nem tudott érdemben válaszolni a kérdésre. A closer.hu szentgotthárdi hírportál úgy tudja, hogy a képviselő jövő héten ismét megpróbálkozik választ kapni a kormánytól a gyárral kapcsolatos hírekre.