Trump biztos, ami biztos felírta a jegyzetére: „nem volt összejátszás”

Egyre kínosabb.

A történet ott indult, hogy Vlagyimir Putyin és Donald Trump találkoztak Helsinkiben. Előzetesen azt sem lehetett tudni, hogy milyen apropója van a csúcsnak, az Egyesült Államokban pedig óriási vihar lett az ott történtek miatt.

A külső szemlélők végig azt érezték, hogy az amerikai elnök alárendelt szerepet játszik a találkozón, Arnold Schwarzenegger szerint úgy állt ott "mint egy tál lefőtt tészta". A habot a tortára akkor sikerült feltennie, amikor újságírói kérdésre válaszolva kijelentette az amerikai választásba történt vélt/valós orosz beavatkozás kapcsán: jobban hisz Putyinnak, mint a saját hírszerzőinek. Az amerikai sajtó ezután össztüzet zúdított Trumpra, olyannyira, hogy még a hozzá közel álló Breitbart és Fox is kritizálta.

Ha eddig nem lett volna elég kínos a helyzet, Trump, visszatérve az államokba, már így nyilatkozott:

„Rosszul mondtam, valójában úgy értettem, hogy nem látok okot miért NE lenne igaz, hogy Oroszország beavatkozott a választásba.”

A CNN fehér házi tudósítója, Kevin Liptak Twitteren posztolt egy képet, melyen állítólag Trump egyik sajtótájékoztatóra készült jegyzete látható.

A téma a 2016-os elnökválasztás volt és a Trump-stáb oroszokkal történt, szintén vélt/valós összejátszása.

A dokumentum nyomtatott volt, de az elnök kézzel még hozzáírta, hogy „nem volt összejátszás”. Abba bele sem megyünk, hogy sikerült elírnia a collusion szót, kettő helyett egy l-t használva. A hírek szerint a papírról kihúzta a következő részt, bár ez a képen nem látszik: „igazságszolgáltatás elé azokat, akik beleavatkoztak".