A Jobbik szövetséget ajánl a nyugdíjas társadalomnak

Varga-Damm Andrea szerint a kormány csak választási automatáknak tekinti a nyugdíjasokat.

Varga-Damm Andrea szerint a kormánypártok és a kormány választási automatáknak tekinti a nyugdíjasokat, akikről azt gondolják, hogy egy-egy tízezer forintos utalvány miatt majd több szavazatot adnak le rájuk.

Ha az érintettek az emberi méltósághoz illeszkedő, a megélhetést valóban biztosító nyugdíjat kapnának, akkor nem kellene prémiumokat és különböző utalványokat adni nekik

- jelentette ki.

A Jobbik olyat tett, amit eddig egyetlen párt sem

Az elmúlt hetekben mindent megpróbált a kormányzati propaganda, hogy Vona Gábort és a Jobbikot valamilyen nyugdíjas ellenes pártalakulatnak állítsa be. Mindezt néhány kontextusából kiragadott mondatra építették fel. A Jobbik azonban most valami olyasmit csinált, amit eddig egyetlen párt sem.

A jobbikos képviselőjelölt leszögezte: szeretnék, ha a nyugdíjasok létrehoznának egy alulról szerveződő szakmai grémiumot, amelynek ezután minden kérdésben ki kéne kérni az álláspontját.

A ma ismert, a "kormány által befolyásolt" nyugdíjas szervezetek gyakorlatilag "operettközösségek" – fogalmazott.

Varga-Damm Andrea utalt rá, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által elnökölt Idősek Tanácsa nem alkalmas a nyugdíjasok képviseletére, hiszen pont az ilyen szervezeteknek kellene ellenőriznie egy kormányfő munkáját.

A jobbikos képviselőjelölt kiemelte: jelenleg 850 ezren kapnak a megélhetéshez szükségesnél kevesebb nyugdíjat, miközben a nyugdíjas szegénység szinte súlyosabb probléma, mint a dolgozói.

Varga-Damm Andrea azzal folytatta, hogy az elmúlt hét év törvénykezési "cunamija" és a bonyolulttá tett közigazgatás a nyugdíjas és idős társadalomra rótta a legnagyobb terheket.

Elbizonytalanította őket, gyakorlatilag fogalmuk sincs, hogy hogyan intézhetnék az ügyeiket, ezért a Jobbik biztosítaná, hogy a jelenleg kötelező elektronikus eljárásokat papíron is le lehessen folytatn

i - mondta.