Urbán Flórián Orbán Viktornak: nem vet véget annak, hogy fideszes seggnyalók vezessék a magyar labdarúgást?

"Bátran szégyellje magát mindenki, aki ennek az eredménynek a részese."

Az Újpest ikonikus labdarúgója, a korábbi válogatott védő magát a miniszterelnököt is megszólította a nagyhercegség ellen elszenvedett csúfos csütörtöki vereség után.

Közel volt a bravúr: hajrában kapott góllal kaptunk ki Luxemburgban

Szélesi Zoltán ideiglenes szövetségi kapitány 19-re lapot húzott: a magyar válogatottnál jobb idei mérleggel rendelkező, a franciákkal is döntetlent játszó Luxemburg ellen sem bunkerfocira rendezkedett be, az eddigi egycsatáros rendszerrel szakítva a kezdőcsapatba jelölte Ugrai Rolandot, Nemanja Nikolicsot és Németh Krisztiánt is.A mérkőzés elején bátran támadott a magyar csapat, néhány lehetőségünk is adódott, ám a 15.

Urbán Flórián szerint mindenkinek szégyellnie kellene magát, aki ennek az eredménynek részes. S a szókimondó edző szerint ide tartozik Orbán Viktor is.

"Tisztelt futballszerető sporttársak!

Luxemburg-Magyarország 2:1

Sokan hittük, hogy az Andorra elleni vereségnél nincs lejjebb. De bizony van! Kineveznek szövetségi kapitánynak egy olyan fiatalembert, aki még nem hogy eredményt nem ért el a futballban, de még egy edzést nem vezetett le önállóan. A meccs utáni nyilatkozata vérlázító. Szerinte kevés volt az idő a felkészülésre... Ahham... Az ellen a Luxemburg ellen, akit egy valamirevaló Nb 1-es csapatnak gólokkal kellene vernie! Miniszterelnök úr! Maga tényleg nem fog véget vetni annak, hogy Fideszes seggnyalók vezessék a magyar labdarúgást? Nem kéne legalább a futballban elfelejteni a politikát és a szakmára helyezni a hangsúlyt? Magát tényleg nem zavarja, hogy milliárdokat öl bele a semmibe? Az akadémiai rendszer bevezetése óta nem neveltek ki egyetlen olyan labdarúgót, aki európai élcsapathoz tudott volna kerülni. Luxemburg-Magyarország 2:1...

A piperkőc aranyoskáknak nem szabad a címeres mez közelébe kerülniük - interjú Urbán Flóriánnal

A fő kérdés nem az, hogy magyar vagy külföldi kapitányunk van, hanem hogy mikor jutunk el odáig, hogy a sportágba érkező egyre hatalmasabb összegeket nem a külsőségek csicsázgatására, hanem a lényeg, az utánpótlás tervszerű átalakítására fordítjuk - nyilatkozta az Alfahírnek Urbán Flórián, 40-szeres válogatott labdarúgó, aki hat évet játszott Belgiumban.

Szövetségi kapitány Szélesi Zoltán. Ugye maga is látja, hogy ennél már nincs lejjebb? Ha a belga fiatalember sem fog eredményt elérni, ki lesz a következő kapitány? Az a Horváth Ferike, akinek több veresége van edzőként, mint győztes meccse? Bátran szégyellje magát mindenki, aki ennek az eredménynek a részese. Mondom, mindenki. Maga is!