Egy hír kapcsán egy filmajánló!

Véres gyémánt?

Nem, mert Leo DiCaprio szerintem korunk egyik legjobb színésze, és ez a film nagyon jól sikerült, meg ugye témába is vág, és amúgy sincs valami jó idő, legalábbis az ablakon kitekintve úgy tűnik.

Szóval, az MTI beszámolója szerint óriási nyersgyémántot találtak Sierra Leonéban, mindössze néhány hónappal az után, hogy a mostani 476 karátos drágakőnél is méretesebb, 709 karátos darabra bukkantak.

A legújabb felfedezésről szombaton adott hírt a Meya bányatársaság, amelyet 2015-ben jegyeztek be az afrikai országban. A 476 karátos nyersgyémántot Kono tartományban találták. A vidék ismert gyémántlelőhely. A vállalat többségi tulajdonosa, a Trustco Resources szerint a mostani a valaha talált 29. legnagyobb gyémánt. Értékét egyelőre még megbecsülni sem tudják, ahhoz előbb szakembereknek kell megvizsgálniuk.

Márciusban 709 karátos nyersgyémántra bukkant egy evangélikus lelkész. A drágakövet, amelynek a Béke gyémántja nevet adták, december 4-én bocsátják árverésre New Yorkban. Elnevezése az úgynevezett véres gyémántoktól való eltávolodásra utal. A gyémántokkal folytatott feketekereskedelemből származó bevételeket fegyverekre költötték a Sierra Leone-i polgárháborúban harcoló felek.