A szenteltvíztartótól néhány centire tették ki a fideszes hirdetést

Az országgyűlési képviselő Letkésen vett részt szentmisén, és a templomból kifelé jövet az egyházi hirdetőtáblára pillantva "nem akart hinni a szemének"

"A szenteltvíztartótól alig néhány tíz centi távolságra, az egyházi hirdetések között egy fideszes plakát volt kifüggesztve."

 - írja Facebook bejegyzésében Farkas. 

A politikus leszögezi: nem ellenzi, sőt kifejezetten helyesli, hogy az egyházak, vagy azok tagjai társadalmi kérdésekben megnyilvánuljanak,

"hiszen egy határozott értékrendet képviselnek, ami alapján igenis lehet véleményt mondani". 

Hozzáteszi: közéleti, társadalmi kérdéseknek lehet, de pártpolitikának nincs helye a templomokban, és a Rétvári Bence nemzeti konzultációs előadására szóló meghívót ide sorolja. 

"Nem az fáj, hogy nem jobbikos plakát lógott kint, mert ha ilyet láttam volna, én szedtem volna le elsőként."

- szögezi le Farkas. 

A politikus hozzáteszi: ez nem egyedi eset. 

"A közelmúltban például a választókerületem egyik településén szólt a prédikáció a kormány felmagasztalásáról, Veszprémben pedig egy templomban tartott rendezvényen már a Fidesz helyi vezetője beszélt a szószékről." - emlékeztet rá a képviselő.

Farkas Gergely bízik benne, hogy az egyház vezetése és az érintettek is, akik kihelyezték ezt a plakátot vagy épp szemet hunytak felette, belátják: 

"az ilyen szintű pártpolitizálás ártalmas és komoly károkat okoz az így is sokat támadott egyházunknak." 

A politikus hangsúlyozza, hogy a jelenséget jó szándékkal teszi szóvá, 

"olyan hívőként, aki közösségben szeretem megélni hitemet, és nagyon fontosnak tartom a hit megerősödését az emberekben. Abban azonban biztos vagyok, hogy a nyílt pártpolitizálás nem ezt fogja elősegíteni."