2017. 11. 12. 19:17

Vona Orbán beszédéről: ezt bármelyik kiégett pártállami vezető elmondhatta volna

Orbán Viktor kongresszusi beszédét bármelyik kiégett pártállami vezető elmondhatta volna, aki magát rögeszmésen hol Magyarország, hol egész Európa megmentőjének akarja láttatni, és aki megtagad mindent és mindenkit, aki nem ért egyet az állampárttal - írja vasárnapi közleményében Vona Gábor. 

A Jobbik elnöke szerint 

"Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért."

"A XX. század utolsó politikusaként még egyszer megpróbálta gyűlöletre uszítva mozgósítani a Fidesz szavazóit, a társadalom döntő többségét kitevő

kormányváltó szavazókat ugyanakkor példátlan módon megtagadta,

ezzel is bizonyítva, hogy nem Magyarország, kizárólag a Fidesz-szavazók miniszterelnöke kíván lenni."

 - értékeli a kormányfő szavait Vona, hozzátéve: a miniszterelnök még az ő képviseletükre sem alkalmas mert letagadja a növekvő szegénységet, nem beszél az elvándorlásról, az egészségügyről, oktatásról, a mindent megnyomorító korrupcióról, és elhallgatja, hogy 

"eddig egyedül a Fidesz telepített be 20 ezer migránst a kötvényekkel Magyarországra, senki más, de még azon is nyerészkedtek."

A pártelnök szerint "Orbán Viktor ma tovább mélyítette az árkot magyar és magyar között", ezért a Jobbikra vár, hogy ezeket az árkokat betemesse, "kiegyezést ajánlva minden honfitársunknak párthovatartozástól függetlenül".

Orbán: ha még négy évig maradunk, visszafordíthatatlanok lesznek a változások

Újraválasztották Orbán Viktor kormányfőt a Fidesz elnökének vasárnap a párt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, ahol alelnökké választották Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.Orbán Viktort egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek.Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára - aki az európai számvevőszéki taggá választott Pelczné Gáll Ildikót váltja az alelnöki poszton - 1297 szavazatot kapott a küldöttektől.

"Ma hallhattuk, hogy Orbán Viktor még 70 évesen is miniszterelnök akar lenni. Ha rajtunk múlik, fél év múlva sem lesz az. 

A Jobbik legerősebb ellenzéki pártként a 2018-as választásokon nemcsak bevándorlástól, de Orbán Viktortól is meg fogja védeni Magyarországot."

 - szögezi le Vona Gábor.