Szíriában 29 civil áldozatot követelt egy bombázás, orosz vagy szír gépek támadtak

Nem egyértelmű a felségjelzés.

Az aktivisták által működtetett Thika szíriai hírügynökség viszont legalább 43 halottat és 70 sebesültet említ. A Thika több fotót is közzétett. A képeken a mentési munkálatokban résztvevők és civilek láthatók, akik a romok alá beszorult áldozatokat próbálják kiszabadítani.

A nagy-britanniai székhelyű civil szervezet szerint három légicsapás érte az ellenzék uralta város egyik piacát. A szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló szervezet szerint a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel több sebesült válságos állapotban van és eltűntek is vannak.

A légicsapásokat végrehajtó gépek felségjelzésére vonatkozóan az OSDH nem tudott részletekkel szolgálni. A civil szervezet orosz vagy szíriai harci repülőgépeket sejt a támadás mögött.

Az OSDH tájékoztatása szerint a térségben vasárnap kötött egymással tűzszüneti megállapodást többnapos harcokat követően a Haját Tahrír es-Sám iszlamista fegyveres koalíció a Núraddín az-Zinki nevű szunnita lázadócsoporttal. A HTS élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida szíriai ágaként volt ismert. A Núraddín az-Zinki korábban szintén a HTS tagja volt, ám nézeteltérések miatt később kivált a dzsihadista koalícióból.

A szíriai konfliktusban érintett Oroszország, Törökország és Irán szeptember 15-én állapodott meg Asztanában a szíriai feszültségmentesítési övezetek létrehozásáról. A megállapodás értelmében a szóban forgó övezetek a Damaszkusztól keletre fekvő - az ellenzékiek fellegvárának számító - Kelet-Gúta térségére, Idlíb tartományra, valamint Homsz tartomány északi felének, illetve Latakia, Aleppó és Hama tartományok meghatározott részeire terjednek ki.