Rogán Antalt eldugták a választók elől

Nem éri meg mutogatni.

A lap finomabban fogalmazva azt írja, „igencsak feledékeny” lehetett a Fidesz sajtóosztálya, ugyanis „elfelejtették” a nyilvánosság előtt meghirdetni, hogy Rogán Antal is tart nemzeti konzultációs fórumot.

Mint részletezik, a kormánypárt vezető politikusai október 11-én kezdtek országjárásba, amelyet a tervek szerint holnap fejeznek be. A Fidesz honlapján hetente frissültek a konzultációs fórumok helyszínei és időpontjai, ám a közelmúltban egyetlen alkalommal sem jelezték, hogy Rogán Antal is tartana konzultációs fórumot. Ennek okára a lap rákérdezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztályánál is, válaszul pedig a Borsod Online című megyei lap Rogán Debrecenben tartott fórumáról szóló cikkének linkjét küldték el, bizonyítva, hogy a miniszter mégis részt vett ilyen rendezvényen.

A link mellett a sajtóosztály az alábbi megjegyzést is tette a Magyar Nemzetnek: „Javasoljuk, hogy máskor a kérdés feltevése előtt alaposabban tájékozódjon.”

Az újság szerint az utóbbi megjegyzés már csak azért is cinikus, mert bár a fideszes politikusok és főként miniszterek fórumairól az állami hírügynökség rendszeresen beszámolt, Rogán Antaléról még ők sem tették. Az ilyen, hivatalos formátumát levetkőző és provokatív nyelvezet egyébként egyre gyakoribb az állami szervektől.

Rogán Antalt valószínűleg azért dugták el, mert a sajtó előszeretettel szokta kétes üzleti ügyeiről, megmagyarázhatatlan finanszírozású luxuséletéről kérdezni, vagy csak azzal szembesíteni, hogy hányszor hazudott a sajtónak. Az érdekesség csupán az a dologban, hogy ugye pont ő a felelős a kormányzati kommunikációért.