Vona: A Jobbik ellenzékben is tiszta tudott maradni

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje volt a Lánchíd Rádió vendége.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hisz abban, hogy az elszámoltatást meg tudja valósítani, mert ők ellenzékben is tiszták maradtak ellentétben a Fidesszel és az MSZP-vel. Ő is megtehetné, hogy felhívja Orbán Viktort, hogy adjon neki 20 százalékot a befolyó összegekből, de nem teszi. Pedig szerinte ez zajlott az elmúlt 27 évben. A Jobbik körül viszont nincs korrupt ügy, ezért ennyire gyűlöletes a Fidesz-propaganda számára Vona személye – hangsúlyozta a pártelnök a rádióműsorban.

Az ellenzéki vezető is érzi, a napokban felerősödtek fideszes támadásokat, melyek évekkel ezelőtti nyilatkozatokat citálnak. Úgy véli, ezekkel a Jobbik néppártosodását, a különböző társadalmi csoportok irányába történő nyitását próbálják kompromittálni.

A kormányváltással kapcsolatban Vona azt hangsúlyozta, mindenki a saját választókerületében azt fogja keresni, melyik ellenzéki jelölt és párt segítheti hozzá a kormányváltáshoz. Neki pedig személy szerint az a dolga, hogy országos szinten ez az erő a Jobbik legyen, és ez Botka László kiszállásával egyértelművé is vált. Az LMP-vel kapcsolatban a jobbikos kormányfőjelölt megjegyezte, „a bronzéremért nagy meccset fog vívni”. A zöldpártról az a véleménye, hogy velük nagyon jó, konstruktív vitákat lehet vívni. „Fontos színnek” nevezte a politikai palettán, de szerinte nem kormányváltó erő, az ma Magyarországon csak a Jobbik.

Botka: a kormányváltást akaróknak csak a Jobbik maradt

"Én ennek a rezsimnek a leváltására érkeztem, ezért vállaltam el a miniszterelnök-jelöltséget. Sajnos mások, jelentős ellenzéki és - számomra különösen fájdalmasan - szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele" - írja a politikus. "A Fidesz néhány ügynökének azonnali média-megjelenése mellett a héten az LMP és a DK is kimondta, hogy külön listát állít.

Vonát kérdezték a sporttámogatások ügyében is. A pártelnök szerint nincs ma Magyarországon olyan ember, aki azt mondaná, hogy ne támogassuk a sportot. Ugyanakkor – tette hozzá –

ne azon múljon egy sportág sikere vagy jövője, hogy tud-e magának valami jól lobbizó politikust találni.

Ebben a kérdésben is szerinte konszenzust kellene teremteni.