XXI. századi megoldás: A Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást

Kiküszöbölhetőek lennének a papíralapú voksolás visszaélései.

A képviselő asszony gyorsnak, egyszerűnek és korszerűnek nevezte ezt a voksolási lehetőséget, amely könnyebbé tenné például a külföldön élő magyarok vagy a mozgásukban korlátozottak számára a szavazat leadását,

de kiküszöbölné a határon túli magyarok szavazati lehetőségével kapcsolatos problémát is, azt, hogy jelenleg egy elhunyt nevében is leadható a voks.

Az előnyök közé sorolta még a gyors eredményszámítást, a költséghatékonyságot, vagy azt, hogy egy elektronikus rendszer figyelmeztethetné az érvénytelenül szavazókat is, így csökkenthető lenne az így leadott szavazatok száma.

A politikus arra is rámutatott: Észtországban 2005 óta él ez a kiegészítő lehetőség, és 2009-ben már az európai parlamenti választáson is használták azt.

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök külföldi útjai 90 millió forintba kerültek, és kiderült, a kormányfő olyan svájci utakon is részt vett, amelyről nem adtak tájékoztatást, Dúró Dóra úgy válaszolt:

mindez szerinte komoly nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért azt szorgalmazta, hogy a kormányfő szigorúbb vizsgálaton essen át.

Az ellenzéki politikus kérdést kapott Havas Henrik Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről szóló könyvéről is, miután a szerző egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Vona Gábor célja a koalíció.

Dúró Dóra határozottan kijelentette:

a Jobbik továbbra is egyedül kívánja megméretni magát a választáson és legyőzni a Fideszt, senkivel nem lépnek koalícióra, és a baloldali pártokkal a választás után sem működnének együtt.

Újabb bejelentést tett Vona Gábor: elektronikus szavazást vezetne be a Jobbik

A Jobbik elnöke az elvándorlás tragikus következményeiről beszélt, és elmondta azt is, nagyon fontos, hogy a magyar kormány mit üzen a külföldön élő magyaroknak. Míg a kormány a határon túli magyarok számára nagyon helyesen biztosítja a levélben való szavazás jogát, ezt a külföldre vándoroltak esetében nem teszi meg, mondta el Vona Gábor.