Ismét helyszíneltek a már bezárt állatos kávézóban

Horrorkörülmények közt tartották az állatokat egy budai kávézóban, tegnap beszámoltunk róla, hogy a hely végleg be is zárt.

Végleg bezárt a budai állatos kávézó

Itt írtunk arról, hogy kiakadtak az állatvédők az ExZOOtic Café állattartási körülményein, később pedig már arról, hogy ideiglenes be is zárták a helyet.Most a 444 vette észre, hogy a kávézón már az eladó/kiadó felirat olvasható, szóval valószínűleg végleg lehúzták a rolót, ennyi volt, kampec, lakat, retesz.

Kiakadtak az állatvédők egy egzotikus kávézón

Facebookon számolt be az Állatvédőrség arról, hogy az egyik fővárosi kávézóban megállapításaik szerint rendkívül rossz körülmények között tartják az állatokat. A poszt szerint a tartási körülményeket látva „a kezdeti gyomorgörcsök helyére sokk lépett". Hosszasan sorolták, hogy az állatsimogatás és a kávézás élményét összekötni hivatott helyen milyen szakszerűtlenül bánnak az állatokkal: "Az ölünkbe pottyant minden pillanatos vemhes, koszos tengerimalacnál már teljesen lesápadtunk.

Az Állatvédőrség azonban azt írja a Facebook-oldalán, hogy a rendőrök megint helyszíneltek a kávézónál.

"Ismét helyszíneltek, mert a félig lebontott, törmelékekkel teli üzlethelyiségben még mindig voltak állatok (kenguruk, agutik, hüllők, nyulak, tengerimalacok). A tengerimalacok ma a Tengerimalac mentők gondozásába kerülnek, a nyuszik pedig hétfőn kerülnek elszállításra a Nyúlmentőkhöz. A többi állatot a tulajdonos hazaviszi, a hatóság ígéretet tett arra, hogy nyomon fogják követni az állatokat (nekünk, mivel nem rendelkezünk hatósági jogkörrel nincs erre lehetőségünk). A tulajdonos együttműködő volt mind a hatóságokkal mind az állatvédőkkel egyaránt"

- írják.