Megállapította a rendőrség a hűtlen kezelést, de már elévült: megússza a fideszes alpolgármester

Késő.

Az eljárást márciusban rendelték el a DK-s Katanics Sándor feljelentése nyomán.

2010-ben a városvezetés egy magáncégnek adott egy önkormányzati ingatlant azzal a kikötéssel, hogy miután azt felújította, egy éven belül közösségi célra kell használni.

A cég nem teljesítette határidőre a kötelezettségét, de 2011-ben Némedi javaslatára az önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága mentesítette a kötbérfizetés alól. Akkor ezt azzal indokolta, hogy nem a cég, hanem a közgyűlés a felelős a csúszásért. 

Kiderült azonban, hogy ez nem igaz, ahogy az is kitudódott, hogy az érintett cég kapcsolatban állt az alpolgármesterrel: Némedi saját családi házán dolgozott 2011-ben és 2012-ben.

A rendőrség megállapította, hogy a kötbérmentesítéssel 10 milliós kár érte a veszprémieket, de meg kellett szüntetni a nyomozást, ugyanis a bűncselekmény elévült: a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elévülési ideje öt év, ami 2016 októberében lejárt.

Dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje sajtóközleményben tette fel az üggyel kapcsolatos kérdéseit:

"Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke, 2010-ben lett a közgyűlés tagja. Tudjuk, a Fideszben semmi nem történik úgy, hogy azt a közösségeik ne tárgyalnák meg. Kíváncsian várjuk ezért, ő mennyit tudott a hűtlen kezeléssel terhelt ügyről, frakcióvezetőként vajon mi a véleménye erről?  Azonosulni tud-e frakciója tagjával, a város alpolgármesterével, akinek nyomdokaiba lépve - vélhetően képviselőjelölt - lehet jövőre, vagy bokros teendői, mint a falunapok, a szalagok átvágása, után felszólítja-e lemondásra képviselőtársát?"