Rokonokat olvasnak az ülősztrájkon Gulyás Mártonék

A Pest-Buda nevű étterem és a hozzá tartozó szálloda épületét, mint az elmúlt hónapokban kiderült, nagyon olcsón bérli az üzemeltető Zsidai család az I. kerületi önkormányzattól.

A tiltakozók száma nem magas, de a hangjuk annál nagyobb. A 444.hu információi szerint mióta délben megjelent az étteremben a társaság, azóta nem engednek be vendégeket, se újságírókat, de a demonstrálókat sem tessékelték ki.

Gulyás Mártok Facebook-videójából hallatszik, hogy Móricz Zsigmond híres, korrupciót leíró regényéből, a Rokonokból olvas fel, tiltakozásul a közvagyon ellopása miatt.

Havi 126 ezer forintért bérel a budavári önkormányzattól egy hotelt Orbán Ráhel mentora

A Pest-Buda Hotel legdrágább lakosztályában egy éjszaka 88 ezer forintba kerül, míg a szállodát üzemeltető Zsidai-csoport az épületben bérelt összes ingatlanért 126 ezer forintos bérleti díjat fizet az I. kerületi önkormányzatnak. Havonta . A hvg.hu munkatársai nem újságíróként, hanem turistaként érdeklődtek a hotelnél, ahol elmondták nekik, hogy a különböző szobákban 38 és 88 ezer forint közötti összegekért tölthetnek el egy éjszakát.