Bevándorlás helyett a cigányságban látja a potenciált a fideszes képviselő

"Bízom benne, hogy találunk egy minden tagállamnak megfelelő konszenzusos megoldást a migrációval kapcsolatban" - mondta a kormányzati Magyar Időknek a fideszes Járóka Lívia, akit a múlt héten választottak az Európai Parlament (EP) alelnökévé.

A LIBE (az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága) által elfogadott tervezetről, amely a migránsok felső határ nélküli kvóta alapján történő elosztásáról szól, kifejtette, "személyesen is osztom a magyar álláspontot, amely szerint nem a migrációval kellene megoldani a demográfiai problémákat. 

"A mélyen átpolitizálódott kérdés megoldása során fontos lenne a magyar érvekben is megmutatkozó szakmaiság mentén folytatni párbeszédet."

És milyen igaza van!

Cigányok integrációja bevándorlás helyett

Kitért arra is, hogy a népesedési problémákat enyhítheti a romák integrációja. Szerinte "hatalmas potenciál rejlik a cigányságban, főleg a vidéki közösségekben, mert ezeket a kultúra és az identitás erősebb fonata veszi körül", mint például a fővárosiakat, így jelentős eredményeket lehet elérni akár csak egy gyár telepítésével. Döntő fontosságúnak tartja a gazdasági integráció szerepét, ezért is dolgozik az EP gazdasági bizottságában. 
  

Forrás
MTI nyomán