"Komoly, mély díj": kitüntették a közmédia és a Magyar Idők újságíróit

"Elszántság, kitartás és lelkiismeretesség."

Az átadóünnepségen Krizsán László, a díj mecénási feladatait 2014 óta ellátó KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte: nagy az érdeklődés az elismerés iránt. Mint mondta, a 37 jelöltből 28-an jutottak be a második fordulóba, közülük választotta ki a széles körből válogatott zsűri a győzteseket. 
    
Megemlítette: idén először indulhattak a kétmillió forintos pénzdíjjal is járó versenyben határon túli magyar pályázók, akik közül ketten is átvehették az elismerést. Hozzátette: azért is különleges az idei év, mert míg tavaly férfitöbbség volt a díjazottak között, most kizárólag nők nyerték el az elismerést. 
    
Hangsúlyozta, "komoly, mély díjjá" érett az elismerés, amely valódi visszajelzés a harminc év alattiak számára munkájukról, ami egyben munkatársaik számára is megmutatja, mennyire fontosat tett, aki átvehette. 
    
A méltatások során Árgyelán Ágnesnél, a portfolio.hu munkatársánál esetében azt emelték ki, hogy igényesen dolgoz fel korántsem könnyű gazdasági, pénzügyi témákat, Juhász Rita és Krizbai Diána, a közmédia hírügynökségi tudósítói esetében azt, hogy "lényegre törően dolgozzák fel saját szakterületük (a család-, ifjúság- és szociálpolitika, illetve a honvédelem) témáit".
    
Az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó újságírója, Simon Rita laudációjában elhangzott, hogy szép magyarsággal, kiegyensúlyozottan és közérthetően megírt, ifjúsági és oktatási témájú riportjait ismerte el a zsűri, Martin Wanda divat-, koncert- és szociofotóiról, hogy fiatal kora ellenére kiállításával nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert, míg a szlovákiai születésű Köpöncei Csilla (Magyar Idők) esetében, hogy "elszántsággal, kitartással és lelkiismeretességgel nyúl olyan összetett témákhoz, mint a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és a környezetvédelem."

A most kitüntetett Magyar Idők tavaly azonban még úgy vélte, "a Junior Prima sajtódíj már rég megérett a pusztulásra".