Nem talál munkaerőt a BKV, de aki már dolgozott náluk, az nem jöhet vissza

Elképesztő vezetői logika.

Korábban beszámoltunk róla: a BKV-nál olyan súlyos a munkaerőhiány, hogy már 200 ezres kezdő fizetéssel keresnek buszvezetőket, akiknek a C kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzést is biztosítanák.

Láttunk egy plakátot is, melynél a MÁV-hoz hasonlóan jutalmat ajánlanak fel annak, aki buszvezetőt hoz a céghez.

A BKVFigyelő blog tegnap viszont arról számolt be, hogy a cég nem hajlandó alkalmazni azokat, akik korábban már dolgoztak náluk, de kiléptek, ezzel akarják megmutatni, hogy a BKV bizony nem átjáróház.

A blog levelet is kapott egy olvasójától, aki metróvezetőnek jelentkezett a BKV-hoz, ráadásul a nem túl népszerű hármas vonalon, és bár az orvosi vizsgálaton megfelelt, mégsem vették fel, mert korábban már dolgozott a cégnél buszvezetőként.

A blog BKV-s forrásokból úgy tudja, valóban az az elv, hogy aki egyszer már elhagyta a céget, azt többé nem veszik vissza. Megjegyzik: 2016-ban 726-an léptek ki a BKV-tól, köztük 26 mérnök, 248 szakmunkás és 452 járművezető. 

Mindezt megerősítette olvasónk is, aki szintén hasonlóan járt. Ő úgy tudja, a BKV nem hajlandó felvenni azt,

-aki már dolgozott ott,
-aki végkielégítéssel távozott,
-akinek egyéb (ruha, pótdíj) tartozása van,
-akit rendkívülivel küldtek el,
-aki próbaidőn belül lépett ki,
-aki 1 éven belül akar visszajönni.

Olvasónk szintén átment az orvosi alkalmasságin, de őt sem vették vissza a céghez.

BKV: Nem igaz az állítás

A BKV szerint nem igaz, amit többen is állítottak. Portálunknak az alábbi állásfoglalást küldték el: "A cikk teljesen megalapozatlanul állítja, hogy nem veszünk vissza olyan személyeket, akik korábban a BKV Zrt.-től léptek ki, ugyanis a nyilvántartásunk alapján csak az elmúlt egy évben 148 régebben kilépett kollégánk tért vissza újra főállású munkakörbe."