2017. 11. 22. 08:09

Újabb egymillió a Jobbiknak a Riposttól

A fideszes hazugsággyár ismét kénytelen a Jobbikot pénzzel támogatni, ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla keddi döntésében helyben hagyta a törvényszék azon ítéletét, miszerint a Ripostnak hazugságai miatt Vona Gábornak 750 ezer, a Jobbiknak pedig 250 ezer forintot köteles kamatostul megfizetni - írja a Magyar Nemzet.

Az ítélet azért született, mert a Ripost valótlanul állította, hogy a Jobbik elnöke koccintott az aradi vértanúk kivégzésére, meggyalázta az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot, valamint annak hőseit, továbbá Haynau-kultuszt ápol.

Persze a másik fiktív történetekkel gyakorta előálló 888 is foglalkozott a történettel, nekik 400 ezer forint sérelemdíjat kell megfizetniük.

A kormánypárti lapok hazugságai miatt befolyt összegek lassan fedezik a Jobbik kampányát. Múlt héten amiatt vesztett pert a 888.hu, Origo, Ripost, Lokál fantasy klub, mert Vonát egy török terrorszervezet tiszteletbeli tagjának titulálták.

Az ítélet kihirdetése után a lapoknak kötelező lenne helyreigazítást közölni saját felületükön, ám ezt a Ripost rendre figyelmen kívül hagyja, ami miatt négy-öt eljárás is folyamatban van a lap ellen.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvéd szerint ezen felül is több olyan elmarasztaló ítélet van aminek teljesítésére még várnak, a tapasztalatok szerint azonban hiába.