Titkolóznak Rogánék a visszaküldött Soros-konzultációkkal kapcsolatban

Hadházy Ákos elérte, hogy megnézhesse a visszaküldött íveket, de csak akkor, ha a sajtó nem kíséri el.

Az LMP politikusa egy hónapja próbálja elérni, hogy személyesen megtekinthesse a konzultációs lapok raktárát, ám eddig csak kitérő válaszokat kapott.

Az már októberben kiderült, hogy a visszaküldött ívekért a Magyar Posta, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft. felel. A kabinetiroda felhatalmazása híján acégek egyike sem volt együttműködő, ezért Hadházy hétfőn a Parlamentben fordult Rogán Antalhoz, azt tudakolva, hogyan gondolhatja a kormány, hogy a konzultáció eredményét bárki hitelesnek fogja elfogadni, ha a lebonyolítás körülményei teljesen átláthatatlanok.

Egy nappal később a képviselő értesítést kapott, hogy megtekintheti a visszaérkezett leveleket.

A 24.hu azt írja, a kabinetiroda lényegében csak egy rápillantást engedélyezett a képviselőnek: fél ötkor várják a NISZ VIII. kerületi érkeztető központjában, háromnegyed óra múlva azonban már Zuglóban kell lennie a cég üzemeltetési telephelyén, majd egy újabb háromnegyed óra múlva ismét a VIII. kerületbe kell mennie, hogy bejuthasson a Kopint-Datorghoz. Rogánék azt kikötötték, hogy a politikus nem viheti magával a sajtó képviselőit a terepszemlére.

Hadházy szerint Rogánék nem oszlatták el a bizalmatlanságot ezekkel a feltételekkel. A politikus úgy véli, a látogatásnak csak akkor lenne értelme, ha nyilvánosan, újságírók előtt nézhetné meg a kérdőíveket.