Újra nekifutott a T-Systems az e-jegy-projektnek, etikus hackerekkel teszteltetné

Újra lefejesztette a T-Systems a BKK online jegy- és bérletértékesítési rendszerét, amiből nyáron csúnya felsülés lett.

Emlékezetes: az akkori rendszer súlyos hiányosságaira egy 18 éves fiú mutatott rá, mikor jelezte, hogy 50 forintért is tudott magának jegyet venni, mire a T-Systems feljelentette őt, az ügy pedig óriási felháborodást váltott ki.

A cég tanulhatott az esetből: most egyenesen javasolja a BKK-nak, hogy élesítés előtt etikus hackerek teszteljék a rendszert.

Cikkünk megjelenését követően a BKK lapunkhoz eljuttatott reagálásában azt írja:

- A T-Systems Magyarország Zrt. kommunikációjában hivatkozott tesztverzió nem a BKK Zrt. elektronikus jegyrendszerére, hanem a T-Systems Magyarország Zrt. által fejlesztett online értékesítési rendszerre vonatkozott.
 
- A T-Systems Magyarország Zrt. a BKK Zrt. részére küldött nyilatkozatában arról tájékoztatta a BKK Zrt.-t, hogy kialakította a hozzáférhetőség lehetőségét a tesztverzióhoz, e tekintetben a T-Systems Magyarország Zrt. kommunikációs célú tájékoztatást tett közzé.
 
-A BKK Zrt. online értékesítési rendszerének újraindításáról nem született döntés. 
 
Egyúttal a BKK Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg is folyamatban vannak olyan hatósági eljárások, amelyeknek eredménye egyelőre nem ismert, és amelyek hatással lehetnek a jövőbeli működés kereteire.