Kitiltotta Kövér László László Petrát

Az operatőr viselkedésével súlyosan megsértette a képviselőt és az Országgyűlés méltóságát.

Szilágyi Zoltán a döntést azzal indokolta: László Petra hétfőn egy interjú készítése során szóváltásba keveredett Szilágyi György jobbikos képviselővel az Országház folyosóján, az operatőr pedig viselkedésével súlyosan megsértette a képviselőt és az Országgyűlés méltóságát, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel. 

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn számolt be arról, hogy kezdeményezi a házelnöknél, tiltsák ki a Országházból László Petra újságírót, aki - mint elmondta - nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Szilágyi György jobbikos képviselő édesanyját a parlamentben. 

Lekurvaanyázta a Parlamentben a Jobbik képviselőjét László Petra

Miután Szilágyi jelezte, hogy felháborítónak tartja az esetet, az operatőr azt mondta, szörnyen restelli, amit tett. Mindez az N1TV videóján látható: A történtekre Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője közleményben reagált. "A Jobbik nem hagyja következmények nélkül ezt az alpári stílust, ezért a mai napon frakcióvezetőként kezdeményezem Kövér László házelnöknél, hogy a fent említett sajtónak nem minősíthető bulvárpropagandát, azaz a Pesti Srácokat zárják ki a Parlament épületéből.

A döntés ellen a házelnöknél lehet fellebbezni.