Felrobbantja a filmipart a következő Star Wars

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy a 200 milliós álomhatárt csak nagyon kevés filmnek sikerült túlszárnyalnia.

Két éve, a Star Wars: Az ébredő Erő 248 millió dolláros (65,4 milliárd forintos) rekordbevétellel nyitotta meg decemberben mozis karrierjét Észak-Amerikában. A sorozattól különálló Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történetre pedig tavaly decemberben 155,1 millió dollárért (41 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők a premierjén.

Az ébredő Erőn kívül a 200 millió dollár fölött debütálók klubjába még a Jurassic World tartozik 208,8 millió dollárral (55 milliárd forinttal) és a Bosszúállók 207,4 millió dollárral (54,6 milliárd forinttal).

A stúdiók sohasem fűznek kommentárt az ilyen előrejelzésekhez, de a Disney bennfentesei szerint az új Star Wars-epizód bizonyára felülmúlja majd A szépség és a szörnyeteg 174,8 millió dolláros (46 milliárd forintos) bemutatkozását, és az idei legnagyobb bevétellel kezdi majd meg forgalmazását.

A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fit Rian Johnson rendezte, a főszerepekben Daisy Ridley, Carrie Fisher, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac és Lupita Nyong'o látható.

A magyar mozikban december 14-től tekinthető meg a film.