Talán még a „fideszes tanár úrnak” sem lehet büntetlenül csak úgy hazavinni a gyerekek pénzét

A jogállamiság utolsó szikrája még tartja bennünk a reményt.

A Fővárosi Főügyészség hivatalból felülvizsgálta a rendőrségi határozatot, és elrendelték a nyomozás folytatását K. Andrásnak, a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium egykori tanárának, az V. kerületi önkormányzat Fidesz által delegált egykori külsős bizottsági tagjának ügyében. A nyomozás folytatásáról az Index számolt be, kiemelve a főügyészség határozatából, hogy

a nyomozás megszüntetésére idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni.

Mint arról a hvg.hu tényfeltárása nyomán portálunk is beszámolt, az iskolában csak „fideszes tanár úrként” emlegetett K. András 2015-től egy éven keresztül összességében több mint 3 millió forintot vett fel a gyerekek táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra összedobott pénzét kezelő Szemerések a Szemeréért Alapítvány bankszámlájáról. A rendőrség egy tessék-lássék nyomozás után úgy vélte, nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, mert nem használta, csak magánál tartotta a gyerekek pénzét.

Ha Önnek jó fideszes kapcsolatai vannak, nyugodtan vigye haza az Önre bízott vagyont!

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Szemere iskola alapítványának fideszes vezetője több mint 3 millió forintot vett fel az alapítvány bankszámlájáról. Az összeget - pontosabban egy részét - csak akkor fizette vissza, amikor a hvg.hu informátorai nyomán elkezdte boncolgatni az ügyet. Nem fogják elhinni, mi történt: a rendőrség megszüntette a nyomozást!

K. András a felvett 3,6 millió forintból 3,2 milliót ugyan visszafizetett, de azt is csak akkor, amikor a sajtó boncolgatni kezdte a fideszes delegált sikkasztási botrányát. K. András készpénzfelvételei ugyanakkor csaknem 50 ezer forint indokolatlan bankköltséget is okoztak a diákok pénzét kezelő alapítványnak.

A főügyészség most azt írja, az V. és XIII. kerületi ügyészség a megszüntető határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el. Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja.

A „fideszes tanár úr” azóta a XV. kerületi Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban kapott állást.