Kerüljük a belvárost, amíg itt vannak a kínaiak

Fotó: Mónus Márton/MTI

Hamarosan kínai delegáció érkezik Budapestre, a magyar-kínai kormányfői találkozó idejére. A delegáció itt léte alatt a bevárosban több közúti forgalomkorlátozás is érvényben lesz. A biztonsági intézkedések miatt életbe lépő ideiglenes megállási tilalomra figyelmeztető cédulák már felkerültek a területen parkoló gépjárművekre.

Külföldi delegáció közlekedésének és fővárosi tartózkodásának biztosítása miatt 2017. november 26. (vasárnap) és 29. (szerda) között rendőrségi korlátozásokra kell számítani a belvárosban: lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között -írja közleményében a BKK, akik arra kérik az autósokat, hogy a látogatás ideje alatt, ha a belvárosban akad dolguk inkább válasszák a tömegközlekedési eszközöket.

A repülőre is időben kell elindulni

A delegáció érkezésekor (vasárnap délután 14-15 óra körül) és távozásakor (szerdán 11-12 óra körül) a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok közlekedését is korlátozzák, ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, érdemes a tervezettnél korábban elindulnia a repülőtérre. A lezárások a korlátozott területeken áthaladó közösségi közlekedési járatokat is érintik, ezért egyes időszakokban leáll majd az M1-es metró közlekedése, valamint több villamos- és buszjárat forgalma is módosul.

Változások a tömegközlekedésben

A lezárások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok forgalma az alábbiak szerint változik:

  • A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől érhető el.
  • A 105-ös autóbusz két szakaszon, megosztva jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér felől pedig a Déli pályaudvar M megállóig.
  • A Boráros tér H irányú 15-ös és 115-ös autóbusz a Kossuth Lajos tér M és az Üllői út között a 9-es busszal megegyező útvonalon halad.
  • A 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

 

 

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1