Jöhet a matek a parlamentben

Négynapos üléssel folytatja a munkát az Országgyűlés.

Az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Pál László korábbi MSZP-s képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.
    
A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra ezúttal is két óra, az azonnali kérdésekre pedig 60 perc áll majd rendelkezésre.
    
A parlament kedden tarthatja határozathozatalait. A Ház ekkor fogadhatja el a kabinet tavalyi zárszámadását, emellett kiterjesztheti a fiatalok életkezdési támogatását, valamint szigoríthatja a tizenkettedik életévüket be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak büntethetőségét.
    
A szavazások után egyebek mellett általános vitát tarthatnak a közérdekű nyugdíjas szövetkezet tagságának kiterjesztéséről szóló kormánypárti törvényjavaslatról.
    
Csütörtökön a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség vezetőinek tavalyi évről szóló beszámolóit hallgathatják, majd véleményezhetik a képviselők.
    
Az Országgyűlés ülése december 4-én, hétfőn ér véget. A Ház - az ekkor megszokott kérdések és azonnali kérdések mellett - a 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról is vitát tart a kormány kezdeményezésére.