Vidéken is terjeszkedik az eddig főleg Budapesten arató Garancsi István

Félő, hogy a vállalkozó belefullad a sok uniós pénzbe.

A portál szerint Garancsi most két pályázattal szakított nagyot az "Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése" programból:

  • november 16-án az "Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében" projektre nyert 461,7 millió forintot,
  • november 23-án pedig 430,8 milliót ítéltek meg a "Bakancsos barangolás Bakonytól a Balatonig" beruházásra.

Ezekkel együtt összesen már 2,86 milliárd forintnyi uniós támogatást nyelt be a kormányfő kegyeit élvező vállalkozó.

A pályázati programok leírása alapján a Sopron-Fertő térségében várhatóan egy vadasparkot hoznak majd létre az egykori Mucki határőr őrs területén.

A tervek szerint itt az olyan vadászható nagyfajok és apróvadak kerülnének bemutatásra, mint az őz, a gím, a dámszarvas, a muflon, a vaddisznó és a fácán. A vadasparkhoz állatorvosi szoba és állatsimogató is létesülne. De kialakítanának egy lombkorona tanösvényt és egy kilátót is.

A Bakonytól a Balatonig projekt keretében egy meglévő, de félbehagyott lőtértornyot újítanának fel, ami így kilátóként üzemelne a jövőben. Bár a nagyvázsonyi környéken már van egy 23 állomáspontból álló tanösvény, kilátó, erdei játszótér és erdei tornapálya is, az ezek az évek során nem estek át nagyszabású felújításon.

Az elkorhadt, elöregedett vagy megrongálódott elemeket most Garancsiék cserélnék ki, a régi játszóteret megszüntetnék, helyette újat építenének, a tornapályára pedig új fitnesseszközöket telepítenének.

A tanösvény melletti kavicsbánya területén pihenőparkot hoznának létre erdei bútorgarnitúrával, tűzrakóhelyekkel és információs táblákkal.