Frank Underwood nélkül folytatódik a Kártyavár

Spacey-t kiírják a záró évadból.

Két hét múlva folytatódik a Kártyavár című amerikai sorozat utolsó, hatodik évadának forgatása – írja az MNO a sorozatot gyártó Media Rights Capital alelnökének, Pauline Micellinek a levele alapján. A népszerű széria gyártási munkálatait akkor függesztették fel, amikor kiderült: a főszereplőt, Frank Underwoodot játszó Kevin Spacey is többször zaklatta a stáb, valamint a londoni Old Vic színház – ahol Spacey művészeti igazgatóként tevékenykedett – tagjait. A szexuális zaklatások ügyében nyomoznak a brit hatóságok is.

A sorozatot forgalmazó Netflix a botrány kirobbanásakor azonnal közölte: csak úgy hajlandók átvenni a hatodik szériát, ha abban semmilyen formában nem lesz benne Spacey. A színész egyébként a sorozat gyártásában is aktívn részt vett, lévén ő volt a Kártyavár egyik producere is.

Micelli azt írta a Hollywood Reporter című szaklapnak, hogy a forgatókönyvírók a leállás alatt is dolgoztak azon, hogy a sorozat előrehaladtával egyre kevésbé hangsúlyos Frank Underwood karakterét kiírják a sorozatból és így a hatodik évaddal le tudják zárni a(z amerikai) politika legmélyebb bugyraiba bepillantást engedő szériát.