Orbán Viktor orvoshoz küldte a fideszes strómanhálózatot bemutató jobbikos politikust

„Jó ez így, hogy ön a Fidesz Zrt.-n keresztül kirabolja Magyarországot?”

A jobbikos politikus hétfőn a parlamentben Magyarország leggazdagabb cégéről, a Fidesz Zrt-ről beszélt, ami ugyan pártként van bejegyezve, de a meggazdagodás eddig nem ismert formáját választotta. Főtevékenységük gazdasági jellegű, elsősorban a közpénzek megcsapolására szakosodtak – magyarázta Szilágyi György, hozzátéve:

„a Zrt-t egy személyben a vezérigazgató irányítja, aki szereti bitorolni a Magyarország miniszterelnöke titulust is”. 

Felháborító! Nem akarták beengedni Mészáros Lőrincet a Fidesz Zrt.-t bemutató sajtótájékoztatóra

Csak az Országgyűlés Hivatalának aulájáig jutott a Mészáros Lőrincet ábrázoló kartonlap, ugyanis a Házőrség - Kövér László házelnöki utasítására hivatkozva - útját állta a megformázott papírárunak. Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő közbenjárásának volt csak köszönhető, hogy Mészáros Lőrinc végül feljuthatott az ellenzéki párt sajtószobájába.

Egy céghálózatot hoztak össze a zárt rendszerbe bekerült strómanokon keresztül; Andy Vajna, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Habony Árpád – amíg ők különböző területen a Fidesz Zrt-nek dolgoznak, addig biztosítva van számukra a közpénzhez való hozzáférés, és a hatóságok általi védelem, ismertette a legerősebb ellenzéki párt képviselője.

„Egy személyben Ön rendelkezik ezen vagyon felett. Ön dönt a Balaton, Tokaj-Hegyalja, a média, a szállodák, a luxusjachtok, és a luxusingatlanok felvásárlásáról, és mint valami keresztapa, emberi sorsokról is”

- utalt arra Szilágyi György, hogy a strómanok által felhalmozott vagyont végül Orbán Viktor felügyeli, ezzel pedig jóval gazdagabb, mint Csányi Sándor.

Szerinte kimondhatjuk, Magyarország miniszterelnöke kizárólag a saját vagyongyarapodásáért, és nem az ország felzárkóztatásáért dolgozik. 

„Jó ez így, hogy ön a Fidesz Zrt.-n keresztül kirabolja Magyarországot?”

- fordult a Szilágyi György Orbán Viktorhoz, aki érdemben csak a második felhívásra volt hajlandó válaszolni. 

Tiborcz és Lázár találkozása: "így működik a Fidesz Zrt. Magyarországon"

"Nagyon sok sikeres vállalkozó van az országban. Miért Tiborcz Istvánt citálja a Parlament elé?" - kérdezett vissza Lázár János felháborodva Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő a kérdésére, hogy miként lett a miniszterelnök vejéből néhány év alatt az ország egyik leggazdagabb embere. Szilágyi szerint Lázár maga adott erre választ.

A miniszterelnök arra kérte a jobbikos képviselőtársát, hogy tegyen feljelentést, ha bűncselekményről van tudomása (mondjuk a korábbi fideszes politikus, Polt Péter legfőbb ügyész biztosan vádat is fog emelni – aszerk), ha viszont ezt nem teszi meg, „akkor azt tudom javasolni, forduljon orvoshoz”.