Dzsudzsák: néha rossz visszatérni a magyar valóságba

A csapatkapitány pályafutásról, átigazolásokról, válogatottról.

A válogatott csapatkapitányával a hétvégi, Abu-Dzabiban rendezett idényzáró Forma-1-es nagydíjon készített interjút a Nemzeti Sport. A játékos a Williams istálló vendége volt.

Dzsudzsák szerint a realitások és az elvárások Magyarországon nagyon távol állnak egymástól, ő soha nem mondaná azt, hogy bárki ellen van esélyünk. Ha a rutinos válogatott játékosok a csapatban vannak, akkor bármit elérhetnek, de ha páran kiesnek, akkor komoly a probléma, mert nincs utánpótlás.

"Nincs sok olyan játékos, aki a válogatott ajtaján dörömbölne, pedig ezen a téren kell megtalálni a siker kulcsát, akár az U21-esek, az U19-esek vagy a fiatalabbak között, akik felnőtt szinten is eredményesek lehetnek, hiszen nagyon fontos Európa-bajnokság áll előttünk, ameyre nagyon szeretnénk kijutni."

Az al-Vahdával januárban ül le tárgyalni a szerződéséről, egyelőre nem tudja, hogy marad-e, de nem bánta meg a PSV utáni döntéseit.

"Persze voltak, akik figyeltek, mert a világ egyik legnagyobb piacán játszottam a PSV-ben. Természetesen előtérbe kerültem, és minden nap benne voltam a hírekben. De amikor először eligazoltam, konkrét ajánlatot másik csapattól nem kaptam. Nyilván ha kivárok, biztosan lett volna más lehetőség, de ez olyan, hogy valakinek a fehér a kedvenc színe, valakinek a piros, valakinek a Barcelona a kedvenc klubja, valakinek a Juventus."

A Herthához bármikor szívesen eligazolna, de ha élő szerződése van, akkor nem tud ingyen elmenni. A fizetési igényéből viszont szívesen lead, ha ezen múlik.

"Palival bármikor beszélhettem, beszélhetek erről. De elmondja, hogy nem tudtak megfizetni, én meg azt mondom: „Pali, csak legyen valami leírva, és hozzád bármikor, bárhogyan!” A berliniek más utat választottak, ráadásul akkor én nem tudtam ingyen elmenni, pedig az lett volna az igazi főnyeremény, ha nem kell értem fizetni."

Azt azért hozzáteszi, hogy nem az ő igazolásain múlik a válogatott teljesítménye. Amikor a PSV-ben játszott, akkor sem jutottunk ki sehova, úgy látja, hogy az Emírségekben is lehet fejlődni. Azt felháborítónak tartja, hogy sokan megkérdőjelezik a válogatottságát.

"Tényleg eljutunk odáig, hogy azért, mert ez az év nem volt sikeres, olyan cikkeket írnak, amelyekben megkérdőjelezik a kilencvenhárom válogatottságomat?! Azért mindennek van határa!"

Végül kérdésre válaszolva elárulta, hogy néha rossz visszatérni a magyar valóságba.

"Néha igen. Ön is láthatja, mennyire más itt a hangulat és a mentalitás. A pozitív életszemlélet nem pénzkérdés. Az vagy benne van az emberekben vagy nem."

A teljes interjú itt olvasható.

(fotó: MNO)