Bizalom helyett egyre nagyobb feszültség a szocik és Gyurcsányék között

Nem adják könnyen magukat.

"Sokszor elmondtam, hogy a remélt győzelem esetén sem kívánok kormányon működni, nem kívánom nehezíteni a jövendő demokratikus kormány miniszterelnökének a dolgát" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hangsúlyozva, hogy meglátása szerint a Demokratikus Koalíciónak növekvő politikai befolyása van - és ez persze az MSZP kárára történik.

Beszélt arról is: a DK-ban egyre erősebb az az álláspont, amely nem akar közös listát az MSZP-vel, és ezt már többször jelezték a szocialista pártnak is.

Hozzátette, hogy nem ismer egyetlen demokratikus ellenzéki pártot sem, amely az MSZP-vel közös listán szeretne indulni.

Eközben a Magyar Nemzet azt írja, komoly feszültséget okozott az MSZP-n belül a hétfő este az ATV.hu-n megjelent lista, amely a 106 egyéni választókerületnek a szocialisták és a DK közötti felosztását tartalmazza. A felsorolásban ugyanis több olyan körzet is a DK-hoz van rendelve – vagy egyelőre nyitott kérdésként szerepel –, amelyikhez a szocialisták alapjában véve ragaszkodnának – írják.

Ilyen Budapest XVIII. kerülete, vagy éppen Szeged is, de több megyei jogú városban is összeütközött a két párt érdeke, így a sokszor elképzelt egység és összefogás egyáltalán nem tűnik kivitelezhetőnek, sokkal inkább folyatódnak, valamint élesednek a belső hatalmi harcok.