Fotó: Béli Balázs (Alfahír)
2017. 11. 29. 16:20

Továbbra is Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik jelöltje a siófoki körzetben

Több helyen felröppent a hír, hogy a Jobbik Magyar György ügyvédet indítaná a siófoki körzetben, amit már csak azért is kétkedéssel fogadtunk, hiszen a párt korábban Potocskáné Kőrösi Anitát jelölte meg indulóként. Felkerestük hát Szabó Gábor pártigazgatót, hogy megkérdezzük valóban jelöltváltás történt vagy fals hírek terjednek a médiában.

Szabó Gábor pártigazgató lapunknak elmondta, hogy

"teljes hazugság az, a minap a sajtóban felröppent hír, hogy a Jobbik Magyar György ügyvédet indítaná a siófoki körzetben". 

Szabó emlékeztetett, hogy a választókerületben működő jobbikos alapszervezetek Potocskáné Kőrösi Anitát jelölték meg az év elején országgyűlési képviselőjelöltnek és az országos elnökség egyhangú határozatával ki is nevezte jobbikos indulónak Siófok alpolgármesterét. 

Így már február óta nagyon aktív és sikeres előkampányt folytat helyben a jobbikos jelölt, akit a párt be is mutatott már helyi indulónak mind sajtótájékoztatón, mind kampányanyagokon. 

A Jobbik pártigazgatója közölte, hogy 

"a Jobbikból senki sem tárgyalt és nem is tervez tárgyalni Magyar Györggyel képviselőjelöltként való indulásról, sem a siófoki, sem más körzet esetében, ilyen szándék sosem merült fel a párt vezetésében. 

Szabó emellett arra is kitért, hogy ismerve Potocskáné Kőrösi Anita rátermettséget, szakmai tudását, pozitív az embereket könnyen megnyerő személyiségét, a párt vezetése biztos abban, hogy a jobbikos jelölt egyéni mandátumot fog szerezni a siófoki körzetben, maga mögé utasítva a korrupt kormánypárt fideszes jelöltjét.

Időközben a párt sajtóosztálya közleményben cáfolta a híreket. Mint írják, a Jobbik mind a 106 egyéni választókörzetben saját jelöltet indít, Somogy megye 4. számú körzetében a március 14-én bejelentett Potocskáné Kőrösi Anitát indítja a párt a 2018-as országgyűlési választásokon.