Simicska Lajos: „Ennek az országnak egyetlen reális esélye maradt...!"

Az ország és Orbánék számára is az a legoptimálisabb, ha egy egyszerű választásokon lesz ennek vége.

Az mno.hu-n jelent meg a Simicska Lajos nagyvállalkozóval készített RTL Klub interjú összefoglalója, amelyből sok új részletet ismerhettünk meg.

Például Orbán Viktor korábbi jó barátja szerint a miniszterelnök sem hiszi el azt, amiről a Soros-kampány szól, Orbán csak manipulálja az embereket.

Felidézte, hogy korábban addig volt Orbán Viktor szövetségese, amíg az végérvényesen elárulta azokat a célokat, amiket kitűztek maguk elé, és ehelyett egy despotikus diktatúrát kezdett el kiépíteni.

Simicska Lajos szerint nem az atombombák, hanem az emberek hozhatják el változásokat

Simicska Lajos elmondta, azért veszett össze Orbán Viktorral, mert a miniszterelnök„véglegesen elárulta azokat az értékeket és célokat, amelyeket valaha kitűztünk magunk elé",így a diktatúra leépítését, és a demokrácia megerősítését. A vállalkozó a demokrácia lebontását árulásnak tartja Orbán részéről, aki véleménye szerint egy despotikus diktatúrát épít ki, amiben ő nem volt hajlandó részt venni.

„Amikor láttam, hogy ezt elárulja, akkor én befejeztem” – fogalmazott Simicska Lajos, hozzátéve, hogy a kormányfővel a választást követően találkozott utoljára, és soha többé nem is fog, mert nincs miről beszélgetniük.

„Az ő világ nem az én világom. (…) Nem én változtam meg, hanem a világ és Orbán Viktor”.

A jövővel kapcsolatban optimista:

„ez az ország túlélte a tatárokat, a törököket, a Habsburgokat, az oroszokat, és Orbán Viktort is túl fogja élni. Ez egy erős nemzet”.

Ugyanakkor szerinte a sírdogálás nem segít, tenni is kell.

Simicska Lajos felidézte, hogy Orbán Viktor már 3 éve, a választások után felvázolta a jelenlegi struktúra kiépítését, beleértve az intézményi rendszer leépítését, a média bedarálását, „és én mindent megteszek az ellen, hogy ez ne így legyen”.

"Én soha nem leszek hazaáruló!"

- utalt Simicska Orbán-kormány orosz befolyásoltságára, mint mondta, ő hazaárulásban nem vesz részt, nála ez volt a döntő ok. Egyébként itt az RTL Klub felvásárlását („majd a Roszatom megveszi”), illetve a paksi bővítést emelte ki.

Simicska Lajos: a Jobbik fogja nyerni a 2018-as választásokat

Orbán Viktor egykori jó barátja, a korábban a Fidesz mögött álló üzletember az interjú első részében még arról beszélt, hogy azért veszett össze a miniszterelnökkel, mert az „véglegesen elárulta azokat az értékeket és célokat, amelyeket valaha kitűztünk magunk elé". A demokrácia lebontását egy Orbán által lekövetett árulásnak nevezte.

A választások kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nincsenek politikai értelemben vett atombombák, ugyanakkor minden választópolgár a saját sorsáról fog dönteni jövőre. Ugyanakkor szerinte a 2018-as választás változást hozhat az ország életében, és még messze nincs lejátszva az eredmény, igaz az elemzése szerint már tudja, ki lehet a nyerő:

„A Jobbik fogja nyerni a választásokat 2018-ban. A Jobbik az egyetlen olyan erő, amit nem vettek meg, amely autonóm, amely meg tudja változtatni azt a világot, ami létrejött. Csak a Jobbik. Ez az én személyes meggyőződésem. Biztos vagyok benne, az én elemzéseim szerint nem tud más történni”

- jelentette ki.

De ha véletlenül mégsem ez lenne?

Az ország és Orbánék számára is az a legoptimálisabb, ha egy egyszerű választásokon lesz ennek vége.

„Ennek az országnak egyetlen reális esélye maradt, ha a Jobbik 2018-ban megnyeri a választást”.