Naná, hogy Tiborcz és Mészáros körének megint lepottyan közel 1,7 milliárd

Parkolókat és balett-termet építhetnek.

A W-E 2017 Konzorcium nyerte el a győri Árpád parkolóház és balett-terem építésére kiírt közbeszerzést az EU hivatalos közbeszerzési értesítőjében megjelent hirdetmény szerint. A konzorcium két tagja az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. Utóbbinak 50 százalékban Mészáros Lőrinc gázszerelő-polgármester cégbirodalmának egyik gyöngyszeme, az Opimus Group a tulajdonosa.

Valóban ráfért már a Fidesz-közeli üzletemberekre a siker, hiszen múlt hét péntek óta nem nyertek közbeszerzést. Emlékezetes, Orbán Viktor strómanja akkor gátépítésekre kapott 9 milliárdos megbízást, méghozzá egy vesztegetési botrányba keveredett fideszes politikus cégével alkotott konzorcium révén.

Ma épp egy vesztegetési botrányba került politikussal közösen nyert Mészáros több mint 9 milliárdot

Nem is kelhetne fel úgy nap, hogy a felcsúti gázszerelő-polgármester ne nyerjen milliárdos tendert. Az uniós értesítőben ma megjelent hirdetmény szerint Mészáros Lőrinc „csodafegyvere", a Mészáros és Mészáros Kft. az MB - Védképesség 2017 Konzorcium tagjaként nyerte el a „Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon" projekt kivitelezési feladatait.

A mostani, győri beruházásért a konzorcium csaknem 1 milliárd 675 millió forintot kaphat. A közbeszerzési adatbázis alapján alvállalkozóként feltűnik a beruházásban a vezetői (Szeivolt család) révén Tiborczékkal jó kapcsolatot ápoló Épkar Zrt., valamint az a PBE Építő Kft., melynek tulajdonosa, a „Green Investments & Solutions” Kft. nemrég még Tiborcz István tulajdonában állt, tőle vásárolta meg a jelenlegi egyszemélyi tulajdonos WHB Befektetési Kft.

A hirdetmény szerint az épületben nyitott gépjárműtároló és a Győri Balett számára egy balett-terem funkciójú egység kerül kialakításra pince + földszint + 4 szint magasságban, az 5. – tető- – szintet zöldtetőként kialakítva, félszint eltolásos szerkesztés szerint:

  • 205 db – ezen belül 5 db mozgáskorlátozott – parkolóhely, integrált parkolás informatikai rendszer telepítésével, beüzemelésével, ezen belül 6 db elektromos töltőállomás, továbbá motorparkoló és kerékpártároló kialakítása;
  • 2 db, egyenként 8 személyes, 630 kg teherbírású, hidraulikus, gépház nélküli, személyfelvonó – nyertes ajánlattevő tervezésében, engedélyeztetésében és kivitelezésében;
  • 453 négyzetméter Balett Stúdió: balett terem (223 négyzetméter) és kapcsolódó kiszolgáló létesítmény (öltözők, fürdők, mosókonyha stb.).

Gratulálunk a váratlan sikerhez!