Éljen a magyar és a kínai nép megbonthatatlan barátsága

A kínai miniszterelnök megírta levelét Orbán Viktornak.

Ez rendben is van, de ettől függetlenül, valami émelyítő komcsiretró érzés lett rajtam úrrá, ahogy olvastam azokat a sorokat, hogy aszongya:

Orbán Viktorhoz címzett táviratban fejezte ki szívből jövő köszönetét a magyar miniszterelnöknek, kormányának és a magyar népnek a

"melegszívű és baráti fogadtatásért"

Li Ko-csiang, Kína miniszterelnöke, aki a hét elején Budapesten hivatalos állami látogatáson, valamint a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón vett részt - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.

Ha azokra a rendőrökre gondolt, akik falhoz szorították a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokra halálos veszélyt jelentő Tibet-zászlós embert, akkor az tényleg igen barátinak és melegszívűnek tűnhet. A kínai minisztelnök szempontjából biztos.

Azt is írta, nem mérsékelve ezzel az émelyítő érzésemet, hogy "Hat év után ismét alkalmam nyílt arra, hogy az Ön gyönyörű városába, Budapestre látogassak, és újra személyesen megtapasztalhassam 

a magyar nép kínai nép iránti barátságát..." 

Éljen, éljen, és megint csak éljen! 

Persze, bízzunk benne, hogy ebből az egészből nekünk, magyaroknak is lesz valami hasznunk, bár egyelőre nagyjából annyi látszik, hogy Kína, kínaiakkal, kínai hitelből Kína érdekében csinál valamit.