Cseh lapnak Vona: az elvándorlás és a demokrácia hiánya a legnagyobb probléma

A fiatalok elhagyják az országot, Orbánék demokráciája csak színjáték.

A fiatalok elhagyják az országot

A pártelnök úgy véli: Orbán Viktor kormánya azt szeretné, hogy a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás legyen.

„Eközben azonban az történik, hogy több mint félmillió fiatal magyar állampolgár távozott Nyugat-Európába, Nagy-Britanniába, Németországba, Ausztriába. A mai Magyarországnak ez a legnagyobb problémája”

- szögezte le.

Vona Gábor szerint ez azért történik,

„mert (a fiatalok) nem látják értelmét annak, hogy Magyarországon éljenek”.

Orbánék hamis játékot játszanak

A politikus úgy látja, hogy a magyarországi demokrácia csak kirakat, színjáték, tartalom nélküli csomagolás. Bár látszólag minden demokratikus intézmény létezik, azok vezetői nagyon hamis játékot játszanak.

„És mindennek az élén Orbán Viktor áll”

- vélekedett a politikus.

Orbán azt állítja, „illiberális demokráciát” épít. Bár nehéz megmondani, hogy mire gondol, a tények önmagukért beszélnek. A legfőbb ügyész például semmit sem tesz a korrupció ellen, holott ez lenne az egyik legfőbb feladata - állapította meg Vona Gábor.

„Ha tehát azt kérdezi, melyek Magyarország legnagyobb problémái, akkor a társadalom szempontjából ez a tömeges kivándorlás az országból, míg politikai szempontból a demokrácia hiánya”

- jelentette ki Vona Gábor.

A Jobbik egyedül akar nyerni

A miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy a Jobbik nem akarja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, és kizárja a koalíciót a Fidesszel vagy a volt baloldali kormánypártokkal. Amennyiben pártja sikerrel szerepel a választásokon, akkor koalíciós partnerként csak az újonnan alakult pártok jöhetnek számításba (erről ITT írtunk).

Vona Gábor szerint - bár jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt -, nagyon nagy a bizonytalanok aránya, így a választási preferenciákat az utolsó három hónap kampánya fogja meghatározni.