Független vizsgálatot követelnek a felújított 3-as metrók ügyében

Sajtóinformációk szerint már rozsdásodnak a szerelvények.

A sajtóban megjelent fényképek és a saját tapasztalataink alapján felmerül realitása annak, hogy az orosz gyártó által leszállított „felújított” metró motorkocsik minősége nem megfelelő - írja a Metróért Egyesület a Facebookon.

A szervezet elsősorban azt tartja aggasztónak hogy a kocsiszekrénynél másfél év elteltével korrózióra utaló jeleket találtak. Emlékeztettek: a gyártó 30 év üzemidő ígéretével szállította ezeket a járműveket, a korrózióra utaló jelek szerintük ezt megkérdőjelezik.

Az Egyesület ezért azt javasolja, hogy a megrendelő azonnal bízzon meg egy független minőségbiztosító intézetet a prototípus vizsgálatával, különös tekintettel a kocsiszekrény minőségére, és a vizsgálat eredményének függvényében határozzák meg a további teendőket.

Máris rozsdásodnak a felújított metrók?

A lap szerint nemcsak a rozsda aggasztó, hanem "a láthatóan igénytelen munka, amit a gyártó végzett: sorjás, egyenetlen szinte minden részlete az orosz metrónak."Úgy tűnik ráadásul, hogy nemcsak a belső szerkezetet eszi már a rozsda, hanem az oldallemezek festéke alól is előbújt már, ami egy rosszabb minőségű személyautónál is legalább évek alatt történne meg - írják.