A rossz utak miatt Mészáros Lőrinc inkább helikopterrel közelíti meg kastélyát

Érdekes megoldás a bekötő utak problémájára.

A HírTv beszámolója szerint az LMP-s Sallai R. Benedek parlamentben tett állítását, miszerint a milliárdos felcsúti polgármester Békés megyei vadászkastélyát helikopterrel közelíti meg, az államtitkár nem cáfolta.

Az ingatlanhoz vezető út olyan rossz állapotban van, hogy a milliárdos nem akarja tönkretenni rajta az autóját. Az útkezelő már 2014-ben a szakasz azonnali helyreállítását sürgette, Fónagy János azonban most úgy nyilatkozott, hogy a Békés megyei önkormányzat nem tartja sürgősnek a felújítást.

Sallai felszólalásában elmondta, hogy a helyiek beszámolói szerint a nemzet gázszerelője vendégeit is helikopterrel szállítja kastélyához "és ki se nagyon néz a településen kívülre, így aztán nem véletlen, hogy a közútfelújítások során ez az abszolút járhatatlan Mezőberény felé tartó út reménytelenül várakozik a felújításokra, és az írásbeli kérdésből amit feltettem az derül ki, hogy 22 ezer kilométernyi vidéki közút-hálózatból mindössze 60-70 milliárdot, esetleg 100 milliárdot fordítanak éves szinten, ez ugye 100-200 kilométerre elegendő”