Balczó Zoltán: A küzdelmet nem adjuk fel!

Az Orbán-kormány az ÁSZ felhasználásával átlépte a jogállamiság felszámolásában a Rubicont. 

Ma tartották az európai parlament szakbizottságában a vitát a jogállamiság magyarországi helyzetéről, az ott történekre közleményben reagált a Jobbik ep-képviselője. Balczó Zoltán szerint az ülésen elhangzottak kifogások közül érdemben csak a migránspolitikát, a határvédelmet ért bírálatokra reagált a kormányt képviselő Szijjártó Péter. 

Közben az MTI tudósításából kiderül, hogy újabb szakaszba léptette csütörtökön az Európai Bizottság a menekültügyi szabályozás miatt korábban Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.
Magyarországnak mostantól két hónapja van arra, hogy összhangba hozza az uniós szabályokkal a kifogásolt törvényt, különben a bizottság az Európai Bírósághoz fordulhat a 2015 decemberében kezdeményezett eljárás keretében. 

A migráció és a határvédelem kérdésében a Jobbik támogatta a kormányt. Sőt, tovább is lépne több kérdésben, például a határőrség visszaállításával fokozná a biztonsági intézkedéseket és alkotmányt is módosítana a kvóták elutasításával összefüggésben, de ezeket a Fidesz elutasította. 

A meghallgatáson Orbán Nemzeti Együttműködés Rendszerét több tekintetben hasonlították a Kádár-érához. 

A Jobbik politikusa szerint a Fidesz-kormány a jogállamiság felszámolása tekintetében tegnap átlépte a Rubicont.
Az Állami Számvevőszéket használta fel arra, hogy legerősebb politikai ellenfelét, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat ellehetetlenítse, kétségessé téve az áprilisi választásokon való részvételének feltételeit. Független állami intézménynek a felhasználása rivális párt tönkretételére a Rákosi-diktatúrából átvett eszköz.

Balczó Zoltán közleményében leszögezte:

a megoldást nem Brüsszeltől várjuk. 

Hozzátette:


Bízunk benne, hogy ez a lépés sokak szemét nyitotta fel, és meglátták az orbáni hatalom valódi arcát, s ennek megfelelően fognak szavazni a jövő évi választásokon.

A küzdelmet nem adjuk fel.