"Képviselő úr, számíthatunk idén is a fenyőfára?"

A Jobbik önkormányzati képviselője már 15 óvodát és iskloát ajándékoz meg.

Babják Csaba már 2010 óta Komárom város önkormányzati képviselője, ám a jobbikos politikusnak karácsony közeledtével van egy másodállása is: egy ismerőse fenyőfa kereskedésébe segít be az ünnepek előtt.

Mondhatni, kézenfekvő volt, hogy ezt a lehetőséget jótékonykodásra használja fel. Az önkormányzati képviselő most már hagyományos módon, minden december elején levélben fordul a város intézményeinek igazgatói felé, hogy felajánljon egy-egy fát aKomárom összes óvodájának és iskolájának.

Amelyik intézményvezető hajlandó elfogadni a fenyőfát, annak csak annyit kell tennie, hogy kocsival elhozza Babják Csabáék lerakatából a tűlevelűt.

Amikor 2010-ben első alkalommal ajánlott fel fenyőfákat, még csak 2-3 intézmény reagált egyáltalán a gesztusra. Azóta ez a helyzet megváltozott:

Babják Csaba idén már több mint 15 óvodát és iskolát ajándékoz meg karácsonyfával.

Sőt, a jobbikos politikus lapunknak azt is felidézte, hogy az intézményvezetők már novemberben kérdezik tőle, "Képviselő úr, számíthatunk idén is a fenyőfára?".

A gyerekek boldogsága mellett anyagi segítség is ez az óvodák és az iskolák számára, mert így legalább a fenyőt nem a saját költségvetésük terhére kell beszerezni.

Egyébként néhány nappal ezelőtt egy másik hasonló karitatív akcióról számoltunk be: Zala megyei termelők ajánlottak fel rászoruló családok számára fenyőfákat:

Közösségépítés és jótékonykodás - idén még menőbb fenyőfát rendelni a netről

Ha tekintettel vagyunk a teremtett környezetünkre, másként állunk az emberi közösségekhez is - a tavaly bemutatott „ne vágj ki minden fát!" elven működő fenyőkereskedés nemcsak a duplájára bővült, de idén karácsonykor már jótékonykodásra is sort tudnak keríteni. Udvardy Zsolt ötletgazdával beszélgettünk.