Maradnak a találgatások! Ön szerint mit titkol Orbán Viktor Svájcban?

Mert a kormányzat nem hajlandó válaszolni.

Szabó Tímea (Párbeszéd) írásban fordult Orbán Viktor miniszterelnök felé, mert továbbra is vannak fehér foltok a miniszterelnök svájci utazása kapcsán:

2014. október 6-án Havasi Bertalan szerint ön azért járt Svájcban, hogy tárgyaljon az olimpiai bizottság vezetésével . Nemhogy a találkozó témájáról, de arról sem írtak ekkor egy szót sem, hogy egyáltalán találkozott a NOB vezetésével, ám err ől sem a NOB sem az ön hivatala nem adott tájékoztatást, miközben mind a két fél rendszeresen beszámol a hasonló találkozókról .

2015 . június 9-én Havasi Bertalan közlése szerint ön a kazah miniszterelnökkel egyeztetett Svájcban. Az ön aznapi hivatalos programjáról korábban annyit lehetett tudni, hogy az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén szólalt fel, innen pedig - szintén hivatalos közleményből tudható - Brüsszelbe repült az Európai Unió és a Latin-Amerikai és Karibi Államok Közössége csúcstalálkozójára. Svájci találkozóról tehát nem volt szó és az sem világos, hogy a kazah miniszterelnökkel miért Svájcban kellett találkoznia.

2017. február 27-én ön állítólag a NOB elnökének számolt be a budapesti pályázat visszavonásáról. Erről a személyes találkozóról sem volt egy szó sem a hivatalos tájékoztatásban.

Szabó Tímea, mintegy mankó gyanánt, felvetette, hogy Orbán viktornak, vagy közvetlen családtagjainak van-e svájci bankszámlája, vagy tulajdonrésze olyan offshore vállalkozásban, amely svájci bankban vezeti a bankszámláját?

Sajnálatos módon, Dömötör Csaba írt válaszlevelet, amelyben egyetlen konkrétummal sem szolgált, szerinte az adatok megismerhetőek.

Pedig, mindenki látja, hogy nem.