Feljelentést tett a jobbikos jelölt a 18. kerületi Kucsák-kalendárium ügyében

Költségvetési csalás miatt. 

Makai Tibor - aki az önkormányzati képviselőtestület tagja is - Facebook bejegyzésben tudatta:

költségvetési csalás gyanúja miatt tett feljelentést a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán.

A Kucsák-naptárat ingyenesen dobták be a kerületi lakosok postaládájába. Egyikük tegnapelőtt beküldte a 444-nek a kiadványról készült fótóit, amelyekből kiderült, hogy

a fideszes parlamenti képviselő képe az összes oldalon szerepel, és még a keresztrejtvény megfejtése is a politikus neve. 

Regényt nem írnak olyan primitív agymosásról, mint ami a XVIII. kerületben történt

A 444.hu egyik kerületi olvasója fotózott be egy ingyenesen szórt pestszentlőrinci-pestszentimrei kalendáriumot, aminek nem túlzás, hogy szinte az összes oldalára odarakták Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő fotóját. De még csak nem is többet, hanem mindenhová ugyanazt. Annyira nem vicc, hogy szinte minden oldalra, hogy a lap egy tucatnál is több oldalfotót kapott, és tényleg: mindenhol ott van Kucsák László.

A propagandaanyag végén apró betűvel szerepel, hogy "Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata megbízásából" készült. Az RTL híradója szerint a kiadványt 

43.000 példányban nyomtaták ki.

Az MSZP becslése szerint ez legalább harmincmillió forintba kerülhetett, így tiltott pártfinanszírozás miatt az Állami Számvevőszékhez fordultak.

Makai Tibor szerint azonban konkrét bűncselekmény gyanúja is felmerül, hiszen A Btk. 396. § c) pontja szerint, "

"aki a költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel, és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz, költségvetési csalást követ el."

A jobbikos jelölt úgy véli, egy nyilvánvaló kampánykiadvány finanszírozása négy hónappal a választások előtt egyértelműen kimeríti ezt a tényállást. 

Makai vasárnap az Alfahírnek elmondta: "nem túl meglepő" az ügy, hiszen a kerületi médiából szinte teljes egészében ki van zárva az ellenzék.  Hozzátette: a jelenség ellen már számtalanszor próbáltak tenni, szóvá tették az önkormányzati testületi üléseken is, ám teljes elzárkózást tapasztaltak a kormánypárti többség részéről.