2017. 12. 12. 13:34

Továbbra is csendbe burkolózik az ÁSZ elnöke

Az N1TV munkatársai nem adták fel, hogy megszólaltassák Domokos Lászlót, volt fideszes országgyűlési képviselőt, aki jelenleg azt az Állami Számvevőszéket vezeti, aki minden bizonnyal politikai szándékkal 660 millió forintra bírságolta Magyarország legerősebb ellenzéki pártját, három hónappal a parlamenti választások előtt.

Domokos Lászlót ismét az ÁSZ épületébe tartva sikerült utolérnie a stábnak, azonban még a tegnapinál is kevésbé mutatkozott közlékenynek. Tudni illik egy kérdésre sem volt hajlandó válaszolni a sajtósoknak, pedig azok kíváncsiak lettek volna arra, hogy

  • nem tartja-e szégyenletesnek, hogy politikai eszközként használják az ÁSZ-t,
  • hivatalos úton volt-e legutóbb Thaiföldön,
  • az úton vele tartó hölgy is az Állami Számvevőszék munkatársa-e.

Vétkesek közt cinkos aki néma - hallgat az ÁSZ vezér

Nemcsak a Jobbik 660 milliós büntetéséről, thailföldi kalandjairól is hallgat az Állami Számvevőszék fideszes elnöke.

Pedig tudjuk, hogy van hangja, hiszen hétfőn a Parlamentben Volner Jánossal vitázott az elnök úr, bár a kérdésekre akkor sem sikerült válaszolnia, csak

„remegő kezekkel, remegő hangon el kezdett arról beszélni, hogy az ÁSZ mennyire elismert és mennyire független intézmény”.

„Remegő kezekkel, remegő hangon" - az Állami Számvevőszék vezetője így szembesült a Jobbik kérdéseivel

Volner János hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elevenítette fel a Domokos Lászlóval lefolytatott vitájának a tanulságait. A Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés előtt, azonnali kérdés formájában kérdezte az Állami Számvevőszék elnökét, azonban arra továbbra sem derült fény, hogy mi alapján döntött a korábbi fideszes politikus által vezetett szervezet az ellenzéki párt 660 millió forintos megbírságolása mellett.