Mészáros Lőrincék fizethetnek Matolcsyéknak a Népszabadságban megjelent tartalmak miatt

A lap szerint - bár egy éve még magalapozatlannak tartották az igényt - a Népszabadságot beszántó Mediaworks Matolcsyné összes peres igényét kielégítette, olyannyira, hogy sem ügyvédet, sem ellenkérelmet nem nyújtott be. A tárgyalás maga is csak pár percig tartott.

A portál felvetette, hogy akár el is tűnhetnek a ma már archívumként működő nol.hu oldalról a Vajdának nem tetsző, a Matolcsyval való viszonyáról és annak hozadékairól szóló írások.

A Népszabadság a bezárását megelőzően részletesen foglalkozott Matolcsy György és Vajda Zita kapcsolatával, azzal, hogy a jegybankban utóbbi fizetése a legjobbak közé tartozott a maga szerény nettó 1,1 millió forintjval. Ez persze csak apró: Matolcsyné MNB-ből való távozása után a jegybanki alapítványoknál még jobban keresett a lap szerint.

Reakcióidő!

Vajda Zita jó fél évvel a Népszabadság megszüntetése után, idén tavasszal indított személyiségi jogi pert a Mediaworks-szel szemben a bezárást megelőző cikksorozat egyes állításai miatt.

A múlt heti tárgyaláson egyik fél sem jelent meg, de a háttérben megegyeztek, vagyis a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks teljesítette Matolcsy Zita valamely vagy akár mindegyik peres igényét. A bíróság ugyanis olyan levelet kapott – derült ki a felek hiányában csak pár percig tartó tárgyaláson –, amelyben Vajda Zita leírja, hogy eláll a pertől, mert megállapodtak a kiadóval.